8 april 2023 | Kunst & Cultuur, Project

Musical Spring Awakening op tournee

De voorstelling is van 19 april t/m 2 juni 2023 in het land te zien.

De musical Spring Awakening is de komende maanden opnieuw te zien in de Nederlandse theaters. Producent OpusOne brengt de voorstelling voor de derde keer terug; ditmaal als tournee door het land.

Spring Awakening, gebaseerd op het toneelstuk Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind (1891), vertelt het verhaal van een groep jongeren die hun identiteit en seksualiteit probeert te ontdekken in een tijd waarin al het gevoel wordt onderdrukt. Wedekind behandelde in het stuk controversiële thema’s als abortus, kindermisbruik, homoseksualiteit en zelfdoding.
In 2006 volgde een musical van dit verhaal, die op Broadway acht Tony Awards won. De Nederlandse versie is in regie van Koen van Dijk.

De voorstelling van OpusOne beleefde haar première in de zomer van 2021. Tijdens deze coronaperiode speelde de musical in DeLaMar West onder een lagere zaalbezetting. In het voorjaar van 2022 volgde een serie voorstellingen in het DeLaMar Theater.
Voor deze tweede reprise van Spring Awakening, waarin de voorstelling voor het eerst in verschillende theaters in het land te zien is, keert een gedeelte van de oorspronkelijke cast terug.

BBF Xtra

Voor deze nieuwe speelperiode is OpusOne ondersteund door BBF XTRA. Dit fonds – onderdeel van het Blockbusterfonds – helpt instellingen om extra investeringen te doen op het gebied van de marketing van hun culturele projecten.

OpusOne ontwikkelde met de bijdrage van BBF XTRA een nieuw artwork voor de voorstelling. Daarnaast werkt de producent aan de professionalisering van haar social mediabeleid, om zodoende een nieuw en jong musicalpubliek te bereiken.

De voorstelling ‘Spring Awakening’ is van 19 april t/m 2 juni in verschillende theaters in het land te zien. De speellijst staat op de website.

Cast Spring Awakening 2023 (OpusOne). Foto: Liza Kollau.