29 november 2022 | Project, Studiebeurs

Winnaars beurzen Summer Dance Forever bekend

Er werden drie beurzen van elk € 5.000,- uitgereikt aan jong hiphoptalent.

Tim Postuma, Uhrlice Rosaria en Jaïra Luhulima zijn de eerste winnaars van de speciale hiphopbeurzen, die door Summer Dance Forever en de VandenEnde Foundation worden uitgereikt. Tijdens het auditieweekend van 26 en 27 november 2022 streden tientallen dansers om één van de drie beurzen. Tijdens het weekend kregen de dansers workshops, moesten ze showcases geven en werden ze geïnterviewd over hun toekomstplannen. Een professionele jury, bestaande uit Lloyd Marengo, Janine Dijkmeijer en Nedda Sou, maakte uiteindelijk de beslissing welke dansers de beurs en coaching ontvingen.

De scholarship is in het leven geroepen om talentvolle hiphop-dansers te helpen bij het verwezenlijken van hun droom om professioneel danser te worden. De drie winnaars ontvangen elk een geldprijs van € 5.000,-, ten behoeve van de verdere ontwikkeling van hun danscarrière. Ook ontvangen ze alle drie een professionele coach, die ze begeleidt bij het maken van keuzes, om zodoende dichter bij hun persoonlijke doel te komen.

Nog niet eerder hebben internationaal hiphop-dansfestival Summer Dance Forever en de VandenEnde Foundation samengewerkt. Summer Dance Forever zet zich in om de hiphop-danscultuur een podium te geven en een plek te creëren waar gevestigde dansers en jong talent kunnen samenkomen.