Project - Dans, Hiphop

Summer Dance Forever

Scholarships

Periode
2022-2023
Totaalbedrag
€ 53.800
Summer Dance Forever en VandenEnde Foundation geven studiebeuzen aan drie jonge Nederlandse hiphoptalenten.

Summer Dance Forever is een belangrijk internationaal hiphopdansfestival. Dansers van over de hele wereld komen elk jaar in augustus samen in Amsterdam. Het festival wordt georganiseerd op verschillende locaties in de stad, waaronder in 2022 in het DeLaMar Theater, en biedt een grote verscheidenheid aan dansvoorstellingen, battles en workshops.

De VandenEnde Foundation stelt in 2022 een bedrag van € 23.800,- ter beschikking aan het festival voor het Scholarshiptraject. Met deze bijdrage gaat Summer Dance Forever op zoek naar jong Nederlands talent. Het doel is om ‘een breder net uit te werpen’ en ook talent in het vizier te krijgen dat niet via de geijkte paden (dansopleidingen) de weg kan vinden naar de podia. Het bedrag is inclusief drie studiebeurzen van elk € 5.000,-. In 2023 is het totaalbedrag €30.000,-, eveneens inclusief drie studiebeurzen van elk € 5.000,-.

In aanloop naar de verdeling van de drie studiebeurzen wordt er in november 2022 een weekend georganiseerd. Daar krijgen de deelnemers die zich hebben aangemeld opdrachten en workshops en een persoonlijk gesprek over hun plannen en motivatie. Uiteindelijk bepaalt de jury welke drie dansers een VandenEnde Scholarship van € 5.000 winnen én coaching om hun plannen te verwezenlijken.