11 juni 2023 | Kunst & Cultuur, Project

‘WIND’ – Theater op de boerderij

Toneelgroep Jan Vos verhaalt over de gevolgen van de energietransitie.

Vanaf 17 juni 2023 is de voorstelling WIND te bezoeken. De locatievoorstelling van Toneelgroep Jan Vos is tijdens de zomermaanden op verschillende boerderijen in het land te zien. De première vindt plaats op 24 juni 2023 in Haarzuilens.

De komedie, geschreven door Tjeerd Bisschoff en geregisseerd door Jeroen van den Berg, vertelt een verhaal over de gevolgen van de energietransitie en ongelukkige politieke keuzes voor de bewoners van een klein dorp. Voorafgaand aan de zaterdagvoorstellingen vindt er een talkshow plaats, waarin gasten met elkaar de gevolgen van klimaatverandering bespreken.

Toneelgroep Jan Vos

Het gezelschap is genoemd naar auteur Jan Vos (1610-1667): tijdgenoot van Joost van den Vondel, schrijver en regisseur van toneelstukken en gedichten, en regent van de Amsterdamse schouwburg. Net als Jan Vos in zijn tijd deed, legt de toneelgroep de focus op de actualiteit en ‘de gewone man’, die zich staande weet te houden in een veranderende wereld. De voorstellingen spelen ze vervolgens op locaties die passen bij de thematiek.

‘WIND’ van Toneelgroep Jan Vos is vanaf 17 juni te zien, gaat op 24 juni in première en is t/m 13 augustus 2023 te bezoeken in Haarzuilens, Eelde en Ambt Delden. De voorstelling krijgt steun van BBF XTRA: onderdeel van het Blockbusterfonds. BBF XTRA maakt het voor kleinere culturele projecten mogelijk om extra investeringen te doen op het gebied van marketing.