9 februari 2023 | Studiebeurs

Valentijn Jeukendrup wint prijs Gustav Mahler Competition

Hij won de Eerste Prijs in de categorie met geboortejaar 2009.

Valentijn Jeukendrup heeft de Eerste Prijs gewonnen bij de International Gustav Mahler Cello Competition 2023. Hij won de prijs in Category 5 (geboortejaar 2009). De dertienjarige cellist deed mee aan de vijfde editie van dit online concours. Zijn inzending bestond uit een live-opname van een concert, waarin hij delen uit de Tweede Suite van Bach en de Mozesvariaties van Paganini vertolkte (klik op de links voor de optredens).

Valentijn Jeukendrup

Valentijn begon zijn cello-opleiding in 2016 bij Lenian Benjamins, bij wie hij vijf jaar lessen volgde. Gedurende deze jaren speelde hij ook in het strijkersensemble Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek en trad hij veelvuldig op in Nederland en Zwitserland.

In 2021 won Valentijn de Eerste Prijs bij het Britten Celloconcours in categorie 1 (10-12 jaar).
Sinds het najaar van 2021 volgt hij de vooropleiding van de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht, met als doel om uiteindelijk een conservatoriumopleiding te gaan volgen.

De VandenEnde Foundation ondersteunt Valentijn in het studiejaar 2022/2023 met een bedrag van € 3.000,- ten behoeve van de vooropleiding aan de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht, de Meisterkurs Allegro Vivo Horn bij Prof. Gregor Horsch (Oostenrijk) en de zomercursus Musica Mundi (Waterloo).