Beurs - Muziek, Cello

Valentijn Jeukendrup

Vooropleiding Academie voor Muzikaal Talent; diverse cursussen en lessen.

Periode
2022-heden
Totaalbedrag
€ 9.000
Valentijn volgt de vooropleiding op weg naar het conservatorium.

Valentijn Jeukendrup (2009) begon zijn cello-opleiding in 2016 bij Lenian Benjamins, bij wie hij tot 2021 lessen volgde. Gedurende deze jaren speelde hij ook in het strijkersensemble Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek, waarmee hij in Nederland en Zwitserland veelvuldig optrad.

Sinds het najaar van 2021 volgt Valentijn de vooropleiding van de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht. Daar krijgt hij cellolessen bij Monique Bartels en (sinds 2022) Matthias Naegele, correpetitie, kamermuziek (van Marjès Benoist), theorie, solfège en verschillende optredens. Uiteindelijk wil hij hiermee naar een conservatoriumopleiding.

In 2021 won Valentijn de Eerste Prijs bij het Britten Celloconcours in categorie 1 (10-12 jaar).

Voor het studiejaar 2022/2023 ontvangt Valentijn van de VandenEnde Foundation een bedrag van € 3.000,- ten behoeve van de vooropleiding aan de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht, de Meisterkurs Allegro Vivo Horn bij Prof. Gregor Horsch (Oostenrijk) en de zomercursus Musica Mundi (Waterloo).

Voor het studiejaar 2023/2024 volgt een bedrag van € 6.000,- voor eveneens de vooropleiding aan de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht en diverse zomercursussen en masterclasses in binnen- en buitenland. 

Nieuwsberichten

  • In februari 2023 won Valentijn de Eerste Prijs in zijn categorie tijdens de International Gustav Mahler Cello Competition. Lees het nieuwsbericht voor meer informatie.