2 juni 2023 | Organisatie, Studiebeurs

Sarah Blok winnaar Next Step Award 2023

De uitreiking vond plaats in het DeLaMar Theater tijdens de VDEF Talent Night.

Sarah Blok is de winnaar van de eerste Next Step Award. De uitreiking van de prijs – bedoeld voor een artistiek talent dat recent of bijna een (vervolg)opleiding heeft afgerond – vond plaats tijdens de VDEF Talent Night op 2 juni in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De andere genomineerden waren Ian Cleaver en Ghislaine van den Heuvel.

De prijs (€ 25.000 euro en een kunstwerk van Jeroen Henneman) werd uitgereikt door juryvoorzitter Lloyd Marengo, die zei dat de jury ‘overdonderd was door de kwaliteit en de enorme gedrevenheid van deze talenten’. Op basis van gesprekken met de genomineerden kwam de jury uiteindelijk tot een keuze. Marengo: “Sarah Blok is een filmmaker die ogenschijnlijk intuïtief maar ondertussen zeer effectief situaties tussen mensen blootlegt. Ze begrijpt de taal van film. De jury ziet haar als één van de meest veelbelovende filmmakers van dit moment.”

Aanleiding voor deze eerste editie van de VDEF Talent Night was het 22 ½- jarig jubileum van de VandenEnde Foundation. Gedurende de avond traden verschillende door VDEF ondersteunde personen en projecten op, onder wie pianist Eduard Prada, theatermaker Rikkert van Huisstede, de leerlingen van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts en Dansgroep Let it Happen. Sosha Duysker presenteerde de avond.

Next Step Award

De Next Step Award is bedoeld om een artistieke talent een extra steun in de rug te geven bij de eerste stappen in het werkveld. De jury, bestaande uit Lloyd Marengo, Vanessa Henneman en Robert Soomer, koos in aanloop naar de uitreiking drie genomineerden uit de lange lijst van personen die in het recente verleden een studiebeurs van VDEF hebben ontvangen. Ook de twee andere genomineerden kregen een ondersteuning: zij gingen met een bedrag van € 5.000,- naar huis.