Beurs - Muziek, Jazztrompet

Ian Cleaver

Master Manhattan School of Music, New York

Jaar
2021
Totaalbedrag
€ 30.000
Trompettist Ian Cleaver (1996) is één van de meest veelbelovende jonge jazzmusici van Nederlandse bodem. Hij volgt zijn masteropleiding aan de Manhattan School of Music in New York City.

Ian Cleaver is opgegroeid in Amsterdam, waar hij al op jonge leeftijd in contact kwam met improviseren. Sinds zijn zestiende treedt hij professioneel op met diverse groepen en bigbands door Europa, waaronder met Han Bennink, Reginald Workman, Jorge Rossy, Ack van Rooyen, John Engels, Dick Oatts, Ben van Gelder, Jesse van Ruller en Jason Marsalis.

In 2020 studeerde Cleaver cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien volgt hij zijn master aan Manhattan School of Music, en krijgt hij onder andere les van Buster Williams en Jon Faddis. Al veelal present op menig jazz album als sideman, is in voorjaar 2021 zijn eerste album uitgekomen. Op “Volume 1” is hij samen met Gideon Tazelaar te horen.

Voor het volgen van de Masteropleiding aan de Manhattan School of Music wordt Ian door de VandenEnde Foundation ondersteund met
€ 15.000,- per jaar.