Beurs - Muziek, Cello

Thomas Prechal

Privélessen, cursussen en opleiding

Periode
2018-heden
Totaalbedrag
€ 38.245
Cellist Thomas Prechal is sinds zijn vijfde met muziek bezig, en speelt, componeert, improviseert en bestudeert. Hij wordt nationaal en internationaal gevraagd voor zijn spel en composities.

Cellist Thomas Prechal (2004) is al van jongs af aan met verschillende aspecten van muziek bezig. Als vijfjarige gaat hij op celloles bij Lenian Benjamins, tussen 2014 en 2022 studeert hij aan de Academie voor Muzikaal Talent. Hij speelt, componeert, improviseert en bestudeert. Regelmatig voert hij zijn eigen composities op, evenals al bestaand repertoire.

Hij won meerdere prijzen bij internationale celloconcoursen, en won de eerste prijs bij zowel het Prinses Christina Klassiek Concours als bij het Prinses Christina Compositie Concours. In Nederland en Europa wordt hij gevraagd om te spelen en componeren.

De VandenEnde Foundation heeft Thomas meerdere jaren ondersteund met beurzen voor verdere ontwikkeling.
In 2018 ontving Thomas een bedrag van € 3.275,- voor privélessen van Raphaël Pidoux in Parijs, en deelname aan het Peter de Grote Festival.
In 2019 ondersteunde de VandenEnde Foundation Thomas met € 4.985,- voor eveneens lessen bij Raphaël Pidoux, en voor cursussen aan de Cello Akademie Rutesheim en een masterclass bij Musique de Chambre de Giverny in Frankrijk.
In 2020 werd Thomas eveneens met € 4.985,- ondersteund voor privélessen bij Raphaël Pidoux en cursussen aan de Cello Akademie Rutesheim.
In 2021 ontving Thomas een bedrag van € 5.000,- voor privélessen bij Raphaël Pidoux, de Cello Akademie Rutesheim en een masterclass bij Prof. Wen-Sinn Yang in Zwitserland.
In zowel 2022 als 2023 kreeg Thomas € 10.000,- ten behoeve van zijn studie aan de Conservatoire de Paris.

Nieuwsberichten

  • Op 25 september 2023 verscheen er op de website een interview met Thomas Prechal over zijn eerste jaar aan het Conservatoire de Paris.