Beurs - Muziek, Viool

Julian Jeukendrup

Opleiding Musica Mundi / Privélessen Oostenrijk

Jaar
2023
Bedrag
€ 14.100
Julian studeert op dit moment aan de Jong KC-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Julian Jeukendrup (2006) volgde vanaf zijn achtste jaar vioolles bij Coosje Wijzenbeek en Sarah Kapustin, deels via de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast nam hij deel aan verschillende (inter)nationale masterclasses, onder meer bij Sophia Jaffé (Sommerakademie van het Allegro Vivo Festival), bij de Aurora Festival Summer Academy, en bij Maria Milstein, Nadia Wijzenbeek en Charles Watt.

Tussen 2016 en 2021 trad Julian in Europa op met de Fancy Fiddlers: een voormalig strijkersensemble met talenten tussen de 6 en 19 jaar oud. Tijdens het Prinses Christina Concours 2021 kreeg hij een eervolle vermelding, en in maart 2022 won hij de Tweede Prijs bij het Britten Vioolconcours. Ook treedt hij soms op met zijn jongere broer Valentijn.

Sinds september 2022 is Julian student aan de Jong KC/School voor Jong Talent; een van de afdelingen van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar krijgt hij les van Kerstin Hoelen. Vera Beths coacht hem incidenteel.

Vanaf september 2023 volgt hij de voltijdopleiding aan Musica Mundi in Waterloo (België).

In 2023 ontvangt Julian Jeukendrup van VDEF een studiebeurs van € 4.100,- om deel te nemen aan de Musica Mundi Zomercursus en – vanaf september – aan de voltijdopleiding, een masterclass van Ulf Wallin en een cursus bij Prof. Sophia Jaffé.