20 mei 2023 | Kunst & Cultuur, Project

POPPY in Almere

De nieuwe openluchtvoorstelling van Vis à Vis is vanaf 24 mei te zien.

In de periode van 24 mei t/m 30 juli 2023 speelt de nieuwe voorstelling van Theatergezelschap Vis à Vis in Almere. Op hun eigen locatie bij het Almeerder Strand is het openluchtspektakel POPPY te bezoeken. Het script is geschreven door Don Duyns, en wordt in regie van Marianne Seine opgevoerd.

De voorstelling neemt het publiek mee naar de nabije toekomst, waarin het meisje Poppy met haar ouders op vakantie gaat. Daar belandt ze in een absurdistische wereld, waarin ze op zoek moet gaan naar haar dwalende ouders.

POPPY haakt aan bij actuele thema’s als klimaatverandering en volwassen moeten worden, maar is in de vorm gegoten van een modern sprookje.

Vis à Vis

Vis à Vis werd in 1990 opgericht door Arjen Anker, Marianne Seine en Marinus Vroom, en presenteert sindsdien openluchtvoorstellingen op bijzondere locaties en festivals in binnen- en buitenland. In 2007 verhuist het gezelschap naar een eigen locatie in Almere, vlakbij het Almeerderstrand. Op het terrein is plek voor ongeveer 800 toeschouwers.

Kenmerkend voor de producties van Vis à Vis is het visuele spektakel waarbinnen humor de boventoon voert, maar waaronder actuele thema’s verborgen liggen.

‘POPPY’ krijgt steun van het Blockbusterfonds: een samenwerkingsorganisatie tussen VDEF, het VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vriendenloterij.