13 september 2023 | Kunst & Cultuur

Honderd keer honderd jaar

Het Fotomuseum aan het Vrijthof opent binnenkort een nieuwe tentoonstelling.

In het Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht opent op zaterdag 16 september 2023 de tentoonstelling Morgen gaat het beter. Voor de tentoonstelling legde fotograaf en mediapersoonlijkheid Humberto Tan ruim honderd honderdjarigen vast in close-up portretten en foto’s van hun handen en interieur. De tentoonstelling is tot en met 17 maart 2024 te bezoeken. Gastcurator van de tentoonstelling is Anke Degenhard.

Eerder al maakte Humberto Tan een gelijknamig boek, waarin hij de foto’s koppelde aan interviews met de gefotografeerden. Deze gesprekken, waarin steeds werd gesproken over geluk, angsten, levenslessen, toekomstdromen en gezondheidstips, vormen ook een onderdeel van de tentoonstelling.

BBF XTRA

De tentoonstelling krijgt steun van BBF XTRA; onderdeel van het Blockbusterfonds. Net als bij het overkoepelende fonds stelt BBF XTRA middelen beschikbaar voor culturele projecten, waarmee ze de marketing voor het project een extra impuls kunnen geven. Dit gebeurt door middel van een lening of garantiebijdrage, in combinatie met een gegarandeerde kaartafname. Waar het Blockbusterfonds zich richt op grote projecten met ‘blockbusterpotentie’, focust BBF XTRA zich op kleinere initiatieven. Het fonds bestaat uit een samenwerking tussen de VandenEnde Foundation, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSB Fonds en de Vriendenloterij.