10 juni 2024 | Samenwerking

Cultuurloket DigitALL Caribbean van start

Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk kan men aanvragen indienen.

Cultuurloket DigitALL en het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) slaan de handen ineen. Op 3 juni 2024 is Cultuurloket DigitALL – Caribbean van start gegaan.

Sinds 2022 zet Cultuurloket DigitALL zich in om culturele organisaties en makers te helpen om het contact tussen hen en het publiek te versterken door de inzet van digitale technologie. Door de samenwerking met het PBCCG is het vanaf nu ook mogelijk voor personen en instellingen in het Caribische deel van het Koninkrijk om een aanvraag in te dienen.

Er kan zowel ondersteuning worden gevraagd voor de (door)ontwikkeling van een app of website, als voor de aanschaf van apparatuur, het maken van video’s of podcasts, of voor scholing. Voor 2024 en 2025 is er in totaal een bedrag van € 250.000,- te besteden aan projecten. De aanvragen kunnen worden ingediend via de website van het PBCCG. Daar vind je ook meer informatie over de criteria en het proces.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied ondersteunt al 70 jaar de kunst- en cultuurontwikkeling op de zes eiland van het Caribisch Koninkrijk (Curaçao, Aruba, Bonaire, St. Maarten, St Eustatius en Saba). 

Cultuurloket DigitALL is een unieke publiek-private samenwerking van het Cultuurfonds, VriendenLoterij, Fonds 21, Gemeente Amsterdam, VSBfonds, VandenEnde Foundation, Stichting Zabawas en het Elise Mathilde Fonds.