Samenwerking

Cultuurloket DigitALL

Driejarig programma digitale technologie voor publiek

Periode
2022-2025
Totaalbedrag
€ 600.000
Het loket wil culturele instellingen stimuleren om hun publiek te vergroten, te diversifiëren en nog beter te bedienen, door de mogelijkheden van digitale technologie – in een periode van herstel - te (blijven) benutten en toe te passen.

Cultuurloket DigitALL is een initiatief van de partijen die in 2020 vanwege de coronacrisis het noodfonds Kickstart Cultuurfonds hebben opgericht. Na het succes van Kickstart bundelen de samenwerkende fondsen opnieuw de krachten in een fonds dat een specifieke opdracht heeft: culturele instellingen stimuleren om hun publiek te vergroten, te diversifiëren en nog beter te bedienen, door de mogelijkheden van digitale technologie – in een periode van herstel – te (blijven) benutten en toe te passen, bij voorkeur in een samenwerkingsverband.

Tijdens de coronacrisis hebben veel podia, producenten en musea digitale technologie gebruikt om het contact met het publiek te behouden en te versterken. Cultuurloket DigitALL helpt culturele instellingen om de kansen die digitale technologie biedt, te blijven verzilveren met donaties tot € 250.000 en door kennisdeling.