5 maart 2023 | Project

Winnaars Café Theater Festival 2023 bekend

Sofie Kramer, Keshaw Manna en Hamiro Joannes gaan er met de prijzen vandoor.

De winnaars van het Café Theater Festival 2023 zijn bekend. Op de laatste avond van het festival in Utrecht kwam Sofie Kramer als winnaar uit de bus voor de juryprijs. Keshaw Manna en Hamiro Joannes wonnen de publieksprijs. De prijzen bestaan uit een op maat gemaakt traject voor verdere ontwikkeling en de kans om de winnende voorstelling op vier andere plekken te spelen. Daarmee hoopt het festival jonge makers verder te stimuleren om vervolgstappen te zetten in hun carrière.

Kramer won de prijs voor haar voorstelling SCOLD, waarin ze volgens de jury ‘uitblinkt in vakmanschap, sterk doordachte keuzes en ijzersterk spel’. Manna en Joannes kregen met hun voorstelling Dr. Jekyll and Mr. Hyde de meeste publieksstemmen.

Café Theater Festival

Na diverse pogingen is het Café Theater Festival sinds 2004 een vast terugkerend festival in het Nederlands theaterlandschap. Het festival fungeert als springplank voor jong theatertalent om zichzelf en nieuwe voorstellingen uit te proberen. De organisatie ondersteunt op het gebied van marketing, financiering en organisatie. Door cafés als speellocatie te gebruiken, komen ook nietsvermoedende cafébezoekers in aanraking met verschillende soorten voorstellingen, waardoor een potentieel nieuw publiek kennismaakt met theater en dans.

Na vele jaren alleen in Utrecht te hebben gespeeld, zijn de speelsteden sinds vorig jaar uitgebreid naar Arnhem en Rotterdam. De winnende voorstellingen zijn in beide steden nog te bezoeken, respectievelijk op 17/18 maart (Arnhem) en 24/25 maart (Rotterdam).

Ter ondersteuning van de uitbreiding van het festival naar drie steden draagt de VandenEnde Foundation een bedrag van € 14.500,- bij aan het Café Theater Festival.