18 november 2022 | Kunst & Cultuur, Project

Weisbard houdt open avonden

Het culturele centrum is een initiatief van Hugo Borst.

De nieuwe Rotterdamse culturele ontmoetingsplek Weisbard organiseert elke eerste donderdag van de maand een speciale avond om jonge makers en kunstenaars te introduceren. In gesprek met verschillende interviewers vertellen schrijvers, beeldend kunstenaars, dichters en muzikanten over hun drijfveren en (de totstandkoming van) hun werk, en treden ze op. De avonden zijn (met reservering) gratis te bezoeken.

Weisbard

Het culturele centrum is in april 2022 geopend door Hugo Borst en vernoemd naar Karl Weisbard, die zich honderd jaar geleden als bioscoop- en theaterondernemer vestigde in de stad. Zijn bioscoop vertoonde in mei 1929 de eerste geluidsfilm in Rotterdam. Met de verwijzing naar Weisbards naam wil Borst ‘de Rotterdamse Tuschinski’ eren.

Los van de speciale donderdagavonden is Weisbard ook meerdere dagen per week gratis te bezoeken. In de galerie is kunst te bewonderen uit de eigen collectie van Hugo Borst. Daarnaast vindt er viermaal per jaar een expositie plaats van een kunstenaar.

De VandenEnde Foundation draagt € 11.000,- bij aan het mogelijk maken van de speciale avonden voor jonge makers en kunstenaars.

Hugo Borst voor Weisbard Rotterdam.