22 september 2023 | Project

Utrechtdag op Nederlands Film Festival

Op 26 september staan Utrechtse makers centraal.

Vandaag gaat het Nederlands Film Festival weer van start in Utrecht. Tijdens deze editie van het festival, dat plaatsvindt van 22 t/m 29 september 2023, is er extra aandacht voor de stad Utrecht en Utrechtse makers. De VandenEnde Foundation ondersteunt deze Utrechtdag op dinsdag 26 september.

De Utrechtdag heeft een thuisbasis in het Slachtstraat Filmtheater. Gedurende de dag zijn er lange en korte films te zien van beginnende en gevestigde filmmakers die in Utrecht wonen, werken, of afgestudeerd zijn aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. Het gaat om werk van Martyna Gawecka, Wiam Al-Zabari, André van Duren, Nick Verkroost, Floor van der Krol, Beatrijs Moolenburgh, Floris Meinardi, Niels van der Veen, Jos Stelling, Lars Kroon en Aaron Rookus. Na afloop van de vertoningen zijn er nagesprekken met de makers. Op de website van het festival is het volledige programma terug te vinden.

Talkshow

De Utrechtdag wordt afgesloten met Studio Camera Talk. Fay Breeman (oprichter van Studio Camera) praat met regisseur en cinematograaf Jefta Varwijk, visual artist en regisseur Kevin Osepa, en documentaireproducent Hasse van Nunen over de stad Utrecht als werkterrein voor filmmakers. Vragen vanuit het publiek zijn welkom. Aansluitend is de Beeldborrel: de maandelijkse netwerkborrel voor audiovisueel Utrecht.

VDEF ondersteunt de Utrechtdag van het Nederlands Film Festival met een bedrag van € 20.000,-.