12 januari 2024 | Project

Sociëteit De Kring start Kringplank-traject

Drie talentvolle kunstenaars mogen exposeren.

Sociëteit De Kring lanceert de Kringplank. In dit traject krijgen jonge kunstenaars de kans om eigen werk te maken en te exposeren in de sociëteit van de club. Tijdens dit traject krijgen ze begeleiding van een mentor: een gevestigde kunstenaar die al aan De Kring is verbonden.

Voor de eerste editie selecteerde de Kunstcommissie van De Kring een drietal kunstenaars: Aysen Kaptanoglu, Emily Stevenhagen en Tara Eva Kuijpers Wentink. Zij zijn respectievelijk gekoppeld aan de mentoren Jacqueline de Jong, Moritz Ebinger en Jeroen Henneman. De Kunstcommissie bezocht voor de selectie onder meer eindexamenvoorstellingen.

De kunstenaars zijn vrij om invulling te geven aan hun werk, zolang het maar verbonden is aan De Kring. Martha Visser, voorzitter van de Kunstcommissie, benoemt dat het “kan door een in situ werk, een thema uit te werken of te reageren op actualiteiten.” De drie deelnemers maken van nature uiteenlopende kunstwerken: van ruimtelijk werk in combinatie met performance en multimediale elementen tot olieverfdoeken en monumentale werken.

Het resultaat is van 4 april t/m 7 juni 2024 in de sociëteitsruimte aan het Amsterdamse Leidseplein te zien. Ook voor niet-leden is het mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken.

De VandenEnde Foundation ondersteunt het initiatief van de Kringplank met een bedrag van € 11.000,-.