9 maart 2023 | Kunst & Cultuur, Studiebeurs

Ruskey debuteert in uitverkocht Paradiso

De bovenzaal was binnen zes dagen uitverkocht.

Het eerste concert van singer-songwriter en producer Ruskey is binnen zes dagen uitverkocht. Op 23 april 2023 maakt hij zijn debuut op de Nederlandse concertpodia in de bovenzaal van Paradiso in Amsterdam.
Desai Breeveld, zoals Ruskey in het dagelijks leven heet, bracht in september 2022 zijn eerste EP uit: Baby Boy, dat hij tevens geheel zelfstandig produceerde. Tijdens het concert zijn nummers van deze EP te horen, naast enkele verrassingen die hij met zijn vierkoppige band in petto heeft.

Desai Breeveld

Desai groeide op in Amsterdam-Zuidoost. Hij begon op zijn vierde met muzieklessen en leerde piano en drums. Met muzikale (stief)ouders als voorbeelden werd het vak van singer-songwriter en producer van jongs af aan met de paplepel ingegoten.
De r&b, soul en funkmuziek uit de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw waarmee Desai opgroeide, vormen voor hem nog steeds een belangrijke inspiratiebron. Uitgebrachte singles zijn inmiddels al honderdduizenden keren gestreamd. Radiozender FunX riep hem in 2021 uit tot Artist of the Month. Ook schreef hij nummers voor Het Klokhuis.

In 2021 ontving Desai van de VandenEnde Foundation i.s.m. OSCAM en TopNotch een hiphopbeurs, waarmee hij verschillende cursussen volgde op het gebied van vocal- en performance coaching en piano. Tijdens de zomer van 2022 volgde hij, eveneens met behulp van een studiebeurs van VDEF, bij de Wisseloord Studios een vierweekse cursus in muziekproductie, en nam hij opnieuw lessen in onder meer mixing & mastering, performance coaching en piano.