Project - Theater, Musical

Voorstelling ‘Little Women’

Voorstelling 'Little Women'

Jaar
2023
Bedrag
€ 11.000
Door Paper Kite Productions.

De musical Little Women, gebaseerd op het originele boek van Louisa May Alcott (1868/1869), vertelt een verhaal over emancipatie en het streven naar economische zelfstandigheid voor vrouwen. In een uitvoering door Paper Kite Productions komt de voorstelling op initiatief van Michelle van de Ven voor het eerst naar Nederland.

Het idee om Little Women op te voeren ontstaat bij Van de Ven tijdens de coronapandemie. Enerzijds om een nieuwe generatie theatermakers, die na hun afstuderen niet aan het werk konden, de kans te geven om podiumervaring op te doen en te leren van een oudere generatie. Anderzijds omdat de boodschap van het verhaal ook vandaag de dag actueel is: veel vrouwen zijn nog steeds economisch afhankelijk van hun mannelijke partner, wat eventuele problemen met zich meebrengt, mocht deze wegvallen.

Na een tweetal concertante testvoorstellingen in het najaar van 2021, die binnen een paar dagen waren uitverkocht, komt er nu een volledig aangeklede voorstelling, waarbinnen de musici een centrale rol innemen.

De voor deze voorstelling opgerichte Stichting Paper Kite Productions bestaat uit enkel vrouwelijke bestuursleden en wil een nieuw geluid laten horen binnen het Nederlandse musical- en muziektheaterlandschap. Ontwikkeling van jong talent speelt hierbinnen een centrale rol: zowel binnen cast als creatives nemen ervaren mensen jonge talenten onder hun vleugels.