Project - Theater, Musical

Stichting Nanoek

Voorstelling MELK

Jaar
2023
Bedrag
€ 20.000

Stichting Nanoek zet zich sinds 2020 in voor de innovatie van het genre musical. Met het motto ‘Brave New People maken Brave New Musicals’ zet de stichting in op originele Nederlandse voorstellingen rondom actuele thema’s en vertelt door nieuwe vormen van musicaltheater. Hierbij wordt de samenwerking opgezocht tussen jonge talenten en ervaren professionals. Het collectieve maakproces staat experimenteren toe, zowel in de repetitieruimte als voor publiek. En nieuwe voorstellingen worden – net zoals in het off-Broadway-circuit – tijdens het ontwikkelingsproces al getest in lezing- of workshopvorm, om vervolgens verder te worden ontwikkeld. Zodoende hoopt Nanoek zowel jong talent als het musicalgenre zelf te innoveren.

Na onder meer een succesvolle voorstelling over de #MeToo-beweging (LOKROEP, de #wetoo musical) brengt Stichting Nanoek in het najaar van 2023 MELK; een motherfokking musical.

MELK wordt een conceptvoorstelling (raamvertelling) over alle facetten van het moederschap: over liefde, woede, spijt, teleurstelling en blijdschap. Taboes als abortus, kinderloosheid, draagmoeders, donorschap en verstoten ouders worden niet vermeden, maar moeten een open gesprek op gang brengen. Met volledig elektronische muziek van Charlotte Dommershausen, teksten van Elisabeth van Nimwegen, Marijn Bellaard, Sjaan Flikweert en Ianthe Mosselman, en concept en regie van Anouk Beugels.