Millie Taylor, Leerstoel Musical

Project

Leerstoel Musical

Universiteit van Amsterdam

Periode
2020-2025
Totaalbedrag
€ 125.000
Professor Millie Taylor is de eerste hoogleraar in Nederland op het specifieke terrein van musical.

Per 1 november 2020 is Prof. dr. Millie Taylor benoemd tot bijzonder hoogleraar Musical aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. De leerstoel betreft een samenwerking tussen het Amsterdams Universiteitsfonds en de VandenEnde Foundation. De leerstoel draagt de naam van Joop van den Ende.

De leerstoel moet een grote impuls geven aan het interdisciplinair onderzoek aan de UvA naar de historische, hedendaagse en toekomstige ontwikkeling van musicals. Tot op heden is de aandacht voor de wetenschappelijke studie naar musicals binnen de Nederlandse kunst- en cultuursector gering geweest.

Millie Taylor begon haar carrière als freelance musicalregisseur in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Na haar overstap naar de academische wereld promoveerde ze in 2001 op een onderzoek naar theater en muziek aan Exeter University. Sinds 2009 is zij werkzaam aan de University of Winchester, eerst als docent en reader Podiumkunsten en sinds 2012 als hoogleraar Musical Theatre; de eerste van het Verenigd Koninkrijk.

‘Ik ben er trots op dat professor Millie Taylor is benoemd tot bijzonder hoogleraar Musical aan de Universiteit van Amsterdam. Met haar brede, internationale achtergrond kent ze zowel de theorie als de praktijk van de wereld van de musical goed, een veelbelovende combinatie. Wij hopen dat zij kan bijdragen aan het enthousiasmeren van een nieuwe generatie studenten voor het musicalvak, en aan het verbreden van het huidige aanbod met nieuwe verhalen en vormen’, aldus Joop van den Ende, voorzitter VandenEnde Foundation.

Lees hier meer over de Leerstoel.
Lees hier het interview met Millie Taylor in Het Parool.