Junior Company_ foto Lesley Moore

Beurs - Dans

Junior Company

Het Nationale Ballet

Periode
2013-heden
Totaalbedrag
€ 205.000
De Junior Company vormt een springplank voor jonge dansers en zoekt naar het beste ballettalent ter wereld.

Het Nationale Ballet richtte in 2013 de Junior Company op. Het doel is jonge danstalenten te stimuleren en te inspireren en hun kans te vergroten op een bloeiende danscarrière. De Junior Company vormt een springplank voor jonge dansers tussen dansopleiding en gezelschap en zoekt naar het beste ballettalent ter wereld. De talenten worden gescout op de Nationale Balletacademie, op internationale competities en door middel van een auditie. Om een idee te geven: voor het tweede jaar meldden zevenhonderd jonge dansers zich aan, van wie er drie werden aangenomen.

Zo’n twaalf Nederlandse en internationale talenten vormen samen het gezelschap; zij presenteren eigen programma’s en doen mee aan grote balletten van Het Nationale Ballet. Ook worden jonge choreografen uitgenodigd speciaal voor deze jonge dansers nieuw werk te maken. In een tweejarig traject worden ze klaargestoomd voor de professionele beroepspraktijk als balletdanser.

De VandenEnde Foundation ondersteunt de Junior Company sinds de oprichting jaarlijks met een bedrag, bedoeld voor 2 studiebeurzen.

10 jaar Junior Company

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de Junior Company is onderstaande video gemaakt.

Junior Company Shooting Stars Nicola Jones In the Future foto Altin Kaftira
Junior Company Shooting Stars Nicola Jones In the Future foto Altin Kaftira