Project

Deen van Meer

Fotoboek 'We Are Such Stuff'

Jaar
2022
Bedrag
€ 17.500
Deen van Meer is een theaterfotograaf met een grote, internationale reputatie. Hij fotografeerde onder meer voor Het Zuidelijk Toneel, Joop van den Ende Theaterproducties, Het Nationale Ballet, Stage Entertainment, De Nederlandse Opera en Toneelgroep Amsterdam (nu: ITA).

Van Meer is door zijn werk voor Stage Entertainment ook gaan werken voor de internationale theatertak van Disney, en zodoende in New York terecht gekomen. Hij reist nu voor zijn werk de wereld over om internationale theaterproducties te fotograferen. Een selectie van zijn werk (meer dan 100 foto’s) werd in september 2022 gepubliceerd in het boek We Are Such Stuff. Het boek is een ode aan de verschillende theaterproducties die hij heeft gefotografeerd. De presentatie van het boek vond plaats in DeLaMar.

De Kersentuin / Anton Tsjechov / Het Nationale Toneel / directed by Erik Vos / performers left to right Stefan de Walle, Betty Schuurman, Hubert Fermin and Wim Meuwissen / Den Haag, the Netherlands 2009 / photographer Deen van Meer / from his book ‘We Are Such Stuff'