Beurs - Muziek

Chieko Donker Duyvis

Privélessen in Brazilië, en bij Magda Mendes in Nederland

Jaar
2022
Bedrag
€ 7.500
Chieko Donker Duyvis is een celliste, zangeres en componist. Ze volgt in Brazilië lessen van haar muzikale helden, zoals Monica Salmaso, Egberto Gismonti en Vanessa Moreno.

Chieko Donker Duyvis is een celliste, zangeres en componist. Zij is de nieuwe Jonge Maker tijdens het Grachtenfestival 2022, treedt veel op met haar eigen ensemble en bereidt zich voor op het uitbrengen van haar eerste cd met eigen composities. In 2019 maakte Chieko de switch van klassieke cello naar compositie, improvisatie en zang.

Chieko wil een studiereis te maken naar Brazilië en daar lessen te nemen van haar muzikale helden zoals Monica Salmaso, Egberto Gismonti en Vanessa Moreno. Tijdens haar studiereis wil ze zich verder verdiepen in de muziek en cultuur van haar moederland Brazilië. In Nederland wil ze zanglessen gaan volgen bij zangeres Magda Mendes, die muziek maakt die precies bij mij aansluit: Braziliaanse muziek, jazz en Fado. Ze volgt nu les bij een klassiek geschoolde zangdocent en meer wil leren over de specifieke zangtechniek en timing die nodig is bij het zingen van de door haar geschreven Braziliaanse muziek.