Beurs - Muziek, Piano

Alexander Jansen

Vooropleiding, Bachelor en diverse cursussen

Periode
2018-heden
Totaalbedrag
€ 23.335
Alexander studeert op dit moment aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Pianist Alexander Jansen (2005) wordt al op zijn derde betoverd door muziek, maar heeft pas sinds zijn zevende pianolessen. In de jaren die volgen, treedt hij steeds vaker op tijdens concerten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Op zijn tiende wint hij de eerste prijs bij het Young Bohemia Festival in Praag.

Sinds eind 2015 volgt Alexander lessen bij Marjes Benoist. In september 2017 begint hij deel uit te maken van de Academie Muzikaal Talent van het Conservatorium Utrecht. Vanaf 2021 krijgt hij daar les van Thomas Beijer. In de tussentijd neemt hij ook deel aan meerdere masterclasses en verschillende concoursen. In maart 2022 wordt Alexander door meesterpianist Lang Lang uitgekozen om – als enige Europeaan – mee te doen aan het Lang Lang concertprogramma voor jonge pianisten, onder meer op Broadway New York.

In 2023 is Alexander aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij zijn bachelor piano volgt bij pianoprofessor Sergei Edelmann.

Studiebeurzen

Alexander Jansen heeft in het verleden meerdere studiebeurzen van VDEF ontvangen:

  • In 2018 een bedrag van € 2.950,- voor de vooropleiding piano aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht.
  • In 2019 een bedrag van € 3.950,- voor de vooropleiding piano aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht en een zomercursus in Blonay (Zwitserland).
  • In 2020 een bedrag van € 3.950,- voor de vooropleiding piano aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht en diverse masterclasses met Genova en Dimitrov, Edith Fisher en Dimitri Alexeev, en Bernard Goetzke.
  • In 2021 een bedrag van € 4.485,- voor de vooropleiding piano aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht.
  • In 2022 een bedrag van € 3.000,- voor zijn vooropleiding piano aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht.
  • In 2023 een bedrag van € 5.000,- voor zijn eerste jaar van zijn bacheloropleiding piano aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.