11 november 2022 | Kunst & Cultuur, Studiebeurs

Première ‘Primisi’ Alida Dors

In 2006 ontving Alida Dors een studiebeurs van VDEF.

Op vrijdagavond 11 november vindt de première plaats van Primisi in Theater Rotterdam. Alida Dors – artistiek leider van Theater Rotterdam – maakte eerder al voorstellingen over thema’s als vechten en weerbaarheid. In Primisi (Surinaams voor ‘permissie’) bevraagt ze de liefde. Zeven performers gebruiken hiervoor verschillende dansvormen, zoals hiphop, krump, vogue en hedendaagse dans.

Alida Dors

Alida Dors danste in het verleden bij verschillende gezelschappen, voordat ze in 2004 (samen met Bryan Druiventak) de hiphopschool Solid Ground Movement opricht. Ze ontwikkelde zich tot choreografe en won voor haar werk meerdere prijzen. In 2011 studeerde Alida bovendien als als socioloog aan de Universiteit van Amsterdam. Ze startte haar eigen dansgezelschap BackBone en werkt op nationaal en internationaal niveau met verschillende makers. In 2015 begon Alida als maker bij Productiehuis Rotterdam, dat in 2017 fuseerde tot Theater Rotterdam. Sinds april 2020 is ze artistiek leider van het gezelschap.

In 2006 ontving Alida, samen met Bryan Druiventak, van de VandenEnde Foundation een studiebeurs voor een internationaal opleidingstraject hiphoptheater en -choreografie.

Primisi is t/m 12 januari in verschillende theaters te zien.