21 januari 2024 | Kunst & Cultuur, Project

My First Smartphone Festival in Beeld & Geluid

Het vindt plaats op 23 en 24 maart 2024.

Op 23 en 24 maart 2024 vindt in Beeld & Geluid de eerste editie plaats van My First Smartphone Festival. In het Hilversumse mediamuseum kunnen kinderen ontdekken hoe ze veilig met hun smartphone moeten omgaan. Daarnaast zijn er in het weekend meerdere content-makers aanwezig die workshops geven hoe je zelf aan de slag kunt gaan, en leer je welke vaardigheden je ontwikkelt met gamen.

In februari 2023 heropende Beeld & Geluid na een ruim twee jaar durende verbouwing. De vijf vernieuwde thema’s van het museum – Smart, Create, Connect, Discover en Play – kennen elk een eigen programma binnen het festival. Zo vertellen presentatoren en verslaggevers van het NOS Jeugdjournaal alles over nieuws op je smartphone, geeft YouTuber, rapper en acteur Défano Holwijn een masterclass over content creatie, en is er een artificial intelligence-photobooth en een game Arcade.

Het doel van het festival is om kinderen op verschillende manieren kennis te laten maken met de creatieve mogelijkheden en de gevaarlijke kanten van smartphonegebruik. Een telefoon is in te zetten om creativiteit aan te wakkeren en sociale contacten te leggen, maar kent tevens de gevaren van online pestgedrag, fake news en verslaving.

Voorafgaand aan het weekend, op donderdag 21 en vrijdag 22 maart, is het festival speciaal voor schoolklassen toegankelijk.

De VandenEnde Foundation ondersteunt de organisatie van het My First Smartphone Festival met een bedrag van € 40.000,-.