28 januari 2023 | Project

Maya Gour en Ian Castro in finale Tenor Viñas Competitie

De finaleronde vond plaats op 27 januari 2023 in Barcelona.

Mezzosopraan Maya Gour en tenor Ian Castro stonden op 27 januari 2023 in de finale van de zestigste editie van de Tenor Viñas Competitie. De twee operazangers van De Nationale Opera Studio streden met vijftien anderen om de hoofdprijs van € 25.000,- en een contract bij de Fundació Gran Teatre del Liceu in Barcelona, waar ook de finale plaatsvond. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar Yewon Han. Ian Castro won wel een contract voor een recital tijdens het Festival de Música de Cadaqués.

Morgenavond, op 29 januari, treden de prijswinnaars op onder begeleiding van het Gran Teatre del Liceu Symphony Orchestra. Het winnaarsconcert is live te volgen via de website van het theater en begint om 18:00u. Later dit jaar treden de winnaars op in het Teatro Real in Madrid.

Tenor Viñas Competitie

De Tenor Viñas Competitie is een van de belangrijkste wedstrijden in de operawereld. In 1963 organiseerde Jacint Vilardell de eerste competitie ter nagedachtenis aan de Catalaanse tenor Francisco Viñas.

Jonge zangers van over de hele wereld kunnen deelnemen. Voorrondes vinden plaats in verschillende steden wereldwijd. De laatste ronde vindt traditioneel plaats in het Gran Teatre del Liceu in Barcelona.

Behalve de officiële prijzen zijn er in de competitie ook studiebeurzen en contracten voor optredens in verschillende theaters te winnen.