16 december 2023 | Project

Kerst Muziekgala 2023

Het is de achtste editie van het kerstgala.

Op dinsdag 19 december is de achtste editie van het Kerst Muziekgala te zien op tv. Het jaarlijks terugkerende gala staat in het teken van muziek, gemaakt voor en door kinderen. Het evenement is onderdeel van Méér Muziek in de Klas. De presentatie van de avond ligt in handen van Buddy Vedder en Edsilia Rombley. Koningin Máxima – erevoorzitter van de stichting – is als speciale gast aanwezig.

Tijdens het jaarlijkse gala komen kinderen, jongeren en bekende artiesten samen om te laten zien wat de kracht van muziek is. De leerlingen zingen hun favoriete kersthits, samen met artiesten als Mart Hoogkamer, Ellen ten Damme, Danny de Munk, Jamai Loman, Gaia Aikman en Willemijn Verkaik.

Een belangrijk onderdeel tijdens het jaarlijkse gala is de Grootste Schoolband van Nederland. De band bestaat uit basisschoolleerlingen voor wie kunst- en cultuuronderwijs niet vanzelfsprekend is. De deelnemende klassen hebben sinds de zomervakantie wekelijks gratis begeleiding gekregen door een vakleerkracht muziek en/of dans. Samen oefenden ze de liedtekst en repeteerden ze de muziek en danspassen. Naast de Grootste Schoolband is ook het Jeugdorkest Nederland deze avond te horen.

Méér Muziek in de Klas

Méér Muziek in de Klas is in 2014 opgericht naar een idee van Koningin Máxima en Jet Bussemaker (oud-minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap). De stichting heeft als doel om structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen te bewerkstelligen, vanuit het idee dat kunst en cultuur verbindt en bijdraagt aan de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden. Sinds 2016 ondersteunt de VandenEnde Foundation de stichting Méér Muziek in de Klas.

Het Kerst Muziekgala is te zien op dinsdag 19 december 2023 om om 21:25u op NPO1.