25 december 2022 | Kunst & Cultuur, Project

Kerst Muziekgala 2022 op tv

De uitzending is op maandag 26 december te zien om 21:10u op NPO1.

Morgenavond is op NPO1 het Kerst Muziekgala 2022 te zien. Het jaarlijks terugkerende gala staat in het teken van muziek gemaakt voor en door kinderen en is onderdeel van Méér Muziek in de Klas. De opnames vonden plaats op 15 december in het RAI Theater in Amsterdam. Erevoorzitter Koningin Máxima was als eregast aanwezig. De presentatie is in handen van Buddy Vedder en Romy Monteiro.

Naast de kinderen treden er op het gala ook bekende artiesten op, waaronder Karsu en Edsilia Rombley. Tevens is de Grootste Schoolband van Nederland te zien, die bestaat uit elf klassen van Jeugdeducatiefonds gecertificeerde scholen.

Méér Muziek in de Klas

Méér Muziek in de Klas werd in 2014 opgericht naar een idee van Koningin Máxima en Jet Bussemaker (oud-minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap). De stichting heeft als doel om structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen te bewerkstelligen, vanuit het idee dat kunst en cultuur verbindt en bijdraagt aan de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden. In de periode 2016-2022 werd Méér Muziek in de Klas ondersteund door de VandenEnde Foundation.

Het Kerst Muziekgala is te zien op maandag 26 december 2022 om 21:10u op NPO1.