26 januari 2024 | Kunst & Cultuur, Project

Jong talent op Art Rotterdam

De meest talentvolle afstudeerders van de laatste jaren laten hun werk zien.

Van 1 t/m 4 februari staat de Rotterdamse Van Nelle Fabriek weer in het teken van Art Rotterdam. Het is de 25e editie van het festival. Op en rond het iconische gebouw presenteren tientallen kunstenaars hun werken.

Onder meer de Galerie Ron Mandos is aanwezig op het evenement. De galerie viert dit jaar – net als het festival – haar 25-jarig bestaan, en vertegenwoordigt dertig internationaal bekende kunstenaars. Bovendien zet Mandos zich sinds 2008 in voor de ontwikkeling van jonge talentvolle kunstenaars. Dit gebeurt onder andere binnen het jaarlijkse Best of Graduates-traject, waarvoor de stichting jaarlijks een selectie maakt van de beste afstudeerders van kunstacademies. Deze talenten krijgen vervolgens een platform om hun eindexamenwerk te laten zien en een netwerk op te bouwen. Om deze ondersteuning aan jonge talenten voort te zetten, ontstond in 2018 de Young Blood Foundation.

Tijdens Art Rotterdam laat de foundation een overzicht zien van werken die gemaakt zijn door 25 talenten die in de afgelopen vijf jaar deelnamen aan het Best of Graduates-traject. De presentatie bevat onder meer nieuwe schilderijen van Matias Salgado, sculpturen van Bart Pols, videokunstwerken van Thom van Rijckevorsel, textielwerken van Marcos Kueh en keramiek van Anni Mertens. Voor de beurs richt ontwerper Tom Postma een speciale, extra grote stand in om al het werk te exposeren.

De VandenEnde Foundation ondersteunt de Young Blood Foundation voor de realisatie van de stand met werken van ‘Best of Graduates’-deelnemers op Art Rotterdam.