21 oktober 2022 | Studiebeurs

‘Hoofdzaken’ wint Cinekid Leeuw 2022

Menno Otten regisseert de serie.

Tijdens de uitreiking van de Cinekid Leeuwen 2022 op het Cinekid Festival is het VPRO-programma Hoofdzaken in de prijzen gevallen. De serie was genomineerd in de categorie ‘Beste Nederlandse Non-Fictie Serie’. De prijzen werden uitgereikt op 20 oktober in Pathé Amsterdam Noord tijdens een speciale ceremonie van het kinderfilmfestival. Het was de vierde nominatie voor het programma.

Hoofdzaken

In Hoofdzaken krijgen kinderen een knipbeurt bij kapper Marko. In de kappersstoel vertellen zij hoe ze in het leven staan, waar ze zich druk om maken of wat hen opvrolijkt. Er wordt getoond wat er óp hun hoofd gebeurt en wat er in hun hoofd afspeelt. In het vierde seizoen werd er onder meer gepraat over de ramadan, pesten en de situatie in Oekraïne.

Eerder won de serie al andere jeugdtelevisieprijzen, zoals de Prix de Jeunesse en de Japan Prize. De VPRO-serie wordt geproduceerd door Keplerfilm en geregisseerd door Menno Otten.

Lily Richardson en Menno Otten bij de uitreiking van Cinekid Leeuwen tijdens het Cinekid Festival 2022, na de winst voor 'Hoofdzaken'. Bron: Instagrampagina Keplerfilm.