28 september 2022 | Studiebeurs

Djavan van de Fliert maakt West End-debuut

Vandaag maakt Djavan van de Fliert zijn professionele theaterdebuut in de Londense versie van de musical Frozen, waar hij de rol van Kristoff speelt. Wij vroegen onze oud-bursaal hoe het met hem gaat.

Djavan van de Fliert studeerde vanaf 2019 aan de Arts Education Schools in Londen, waar hij afgelopen jaar zijn diploma behaalde. Vandaag, op 28 september 2022, maakt hij zijn professionele debuut. In de West End-versie van de Disney-musical Frozen speelt hij vanaf vandaag de rol van Kristoff.

Wat was je reactie toen je hoorde dat je je professionele debuut mocht gaan maken in een hoofdrol op West End?
“Toen ik het telefoontje kreeg van mijn agent had ik gewoon eventjes geen woorden. Mijn mond viel wagenwijd open en het eerste geluid dat ik maakte, was een kreet van blijdschap. Het heeft ook wel even geduurd tot ik het zelf durfde te geloven. Ik had nooit gedroomd dat ik mijn debuut zou mogen maken in zo’n geliefde voorstelling, in het oudste en een van de grootste theaters van Londen [Theatre Royal Drury Lane], in een cast vol musicalsterren. Ik ben vereerd!”

Hoe zijn de repetities verlopen?
“Als eerste ervaring in een professionele repetitieperiode was dit echt waanzinnig. Mijn instelling was altijd, en zal altijd blijven, dat ik zoveel mogelijk wil blijven leren van anderen. Ik heb nu de kans om van zo dichtbij te zien hoe andere acteurs, die dit al vele jaren doen, te werk gaan. Niet alleen binnen de repetitiestudio, maar ook erbuiten. De steun en liefde van iedereen binnen het gezelschap is ongeëvenaard.”

Hoe ga je je debuutvoorstelling beleven, denk je?
“In Frozen wordt tijdens de eerste akte het bekende nummer ‘For The First Time In Forever’ opgevoerd. Voor het publiek is dit een magisch moment. De hele cast stroomt binnen met een totaalgevoel van: wow, na al die jaren staan eindelijk de paleisdeuren weer open! Ik denk dat deze opkomst emotioneel voor me gaat zijn. Veel vrienden en familie zullen die eerste voorstelling in de zaal zitten. Het is een show met zo veel hart, en als acteur kan ik niets leukers bedenken dan mensen geluk brengen.”

Djavan van de Vliert werd door de VandenEnde Foundation in 2021 ondersteund met een bedrag van €7.140,- voor het volgen van een bacheloropleiding Muziektheater aan de Arts Education Schools in Londen.