3 maart 2023 | Kunst & Cultuur, Project

‘Ändere die Welt!’ op Opera Forward Festival

De opera is te zien op 11 en 12 maart 2023.

De opera Ändere die Welt! is een van de drie voorstellingen die te zien is tijdens de zevende editie van het Opera Forward Festival (3 t/m 12 maart 2023). Het werk van muzikaal leider Pedro Beriso en regisseur Mart van Berckel speelt op 11 en 12 maart in De Meervaart in Amsterdam, waarna een korte tournee door het land volgt. De repetities zijn ondertussen in volle gang (zie de video onderaan).

Thema van deze festivaleditie is Liberation?, waarbinnen vrijheid en bevrijding centraal staan. De opera Ändere die Welt!, waarin het publiek de nasleep van een revolutie en de behoefte om de wereld te veranderen volgt, combineert opera met spoken word. Pedro Berisco zocht geschikt bestaand opera repertoire en bracht dit samen met elektronische soundscapes. Spoken word-artiest Amara van der Elst staat samen op het toneel met jonge performers van De Nationale Opera Studio.

Naast drie opera’s kent de zevende editie van het festival een diverse randprogrammering. Zo zijn er verschillende gesprekken die meer inhoudelijke achtergrond geven, en sessies waarin studenten van opleidingen elkaar kunnen inspireren. Het volledige programma is te vinden op de website.

Opera Forward Festival

Het Opera Forward Festival is een jaarlijks terugkerend opera- en muziektheaterfestival van De Nationale Opera, dat in 2016 voor de eerste keer werd georganiseerd. Het festival zet in op de productie van vernieuwende muziektheaterproducties en geeft daarbij jong talent een podium. Daarnaast bevraagt het festival de rol en vorm van het genre in de huidige maatschappij en de toekomst.

De VandenEnde Foundation ondersteunt het festival sinds de oprichting in 2016. Voor komende editie schenkt VDEF een bedrag van € 40.000,- voor de realisatie van ‘Ändere die Welt!’.

Video

Twee weken voor de première namen we een kijkje bij de repetities van de voorstelling:

Meer informatie over de opera: