VandenEnde Foundation

Theun Mosk

Theun Mosk ontving een studiebeurs van € 6.800 om een workshop te volgen bij theatermaker Robert Wilson in New York.

Hij maakt ontwerpen voor (muziek)theater, opera, dans, tentoonstellingen en maakt ook autonome installaties. Hij heeft vaste samenwerkingsverbanden met theaterregisseurs als Marcus Azzini, Paul Koek, Boukje Schweigman. Daarnaast ontwerpt hij voor o.a. mode-illustrator Piet Paris en componist en regisseur Michel van der Aa.

Theun Mosk wint Prosceniumprijs 2017

Zondag 17 september zijn ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival de belangrijkste toneelprijzen. Theun Mosk ontving de Prosceniumprijs voor zijn wezenlijke bijdrage aan het Nederlands toneel.

De jury over Theun Mosk:
“Het niveau van theatervormgeving ligt in Nederland al jarenlang zeer hoog. Er worden ontwerpen gemaakt die zowel dienend zijn aan het geheel, maar ook als autonoom onderdeel indruk maken. De prominente rol van locatiefestivals biedt vormgevers daarnaast uitdaging om hun ontwerpen in te passen in zowel natuurlijke omgeving als in industriële ruimtes. Vormgevers vormen een onmisbare schakel in de totstandkoming van een voorstelling. Ze fungeren als beelddramaturg en zijn daarmee sturend in de kijkrichting van het publiek. Theun Mosk is zo’n vormgever. Hij heeft bovendien het kijken nog verder weten te verbreden naar zintuigelijke ervaringen, door zich ook te bemoeien met de tribune bouw en het gebruik van materialen als water, grond en de invloed van wind.”

 

 Theun Mosk (l)