VandenEnde Foundation

DeLaMar Theater

Met de ontwikkeling, bouw en exploitatie van het DeLaMar Theater is een omvangrijke investering gemoeid. De totale ontwikkelings- en bouwkosten belopen ruim € 60 miljoen, een investering die geheel voor rekening van de VandenEnde Foundation komt. Bovendien stelt de Foundation aan het DeLaMar Theater vanaf de opening, gedurende tien jaar een programmeringsbijdrage beschikbaar van € 1 miljoen per jaar.

Het DeLaMar Theater, dat op 28 november 2010 zijn deuren opende, telt  twee zalen. Een zaal met 600 stoelen, gebouwd in de stijl van het vroegere Nieuwe de la Mar Theater en een grote zaal met 950 stoelen. Beide zalen zijn voorzien van een orkestbak. Er zijn acht ruime foyers, een grand café, een repetitielokaal, kleedkamers, een artiestenfoyer en een inpandige laad- en losruimte. Het DeLaMar Theater laat bezoekers genieten van een breed en hoogwaardig aanbod van klassiek toneel, muziektheater, musical, cabaret, lezingen, kleinkunst en komedies.
Maar beeldende kunst is er ook te zien. Janine van den Ende is de drijvende kracht achter een omvangrijke fotocollectie met werk van de toonaangevende fotografen Koos Breukel, Hans Eijkelboom, Cuny Jansen, Erwin Olaf en Viviane Sassen dat speciaal voor het DeLaMar Theater werd gemaakt. Samen met foto’s van Rineke Dijkstra is deze collectie te zien in de grote entreehal en de foyers.

Het DeLaMar Theater als particulier cultuurgebouw met een publieke functie, past in de vruchtbare combinatie van cultureel en ondernemerschap, waaraan Amsterdam de meeste van zijn bijzondere cultuurgebouwen dankt.

delamar.nl