VandenEnde Foundation

Coronacrisis

De VandenEnde Foundation tijdens de Coronacrisis

De VandenEnde Foundation blijft kansen geven, ook in deze moeilijke tijden waarin theatervoorstellingen, concerten en festivals niet doorgaan en musea gesloten zijn. Uiteraard werken wij vanuit thuis gewoon door tijdens deze crisis. Je kunt ons bereiken via e-mail en telefoon.

  • Ieder jaar organiseren wij audities voor onze jaarlijkse toekenning van de studiebeurzen. Helaas hebben we door de Coronacrisis alle aanvragen voor studies in het voorjaar en in de zomer moeten opschorten.¬†Aanvragen voor voltijdsopleidingen voor het studiejaar 2020/2021 en cursussen die starten na september 2020 nemen we nu wel in behandeling.
  • Voor 2021 kunnen wel weer aanvragen voor zomercursussen worden ingediend. De deadline hiervoor (en voor voltijdsopleidingen voor het¬†studiejaar 2021/2022) staan eind december op onze site.
  • I.v.m de Coronamaatregelen hebben we moeten besluiten de liveaudities af te lasten. Alle aanvragers van studiebeurzen ontvangen binnenkort een mail met het verzoek ons videomateriaal te sturen.
  • Heb je op dit moment al een beurs van de VandenEnde Foundation? Zie dan hier onze richtlijnen voor studiebeurzen. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.
  • We vinden het ontzettend jammer dat DeLaMar Theater in Amsterdam, het vlaggenschip van de foundation, is gesloten tot 1 juni. Alle voorstellingen in het theater zijn tot 1 juni afgelast. Het laatste nieuws over DeLaMar vind je hier. Ook biedt de website van DeLaMar theatertips, om thuis op de bank toch van theater te kunnen genieten.
  • Voor alle culturele instellingen waar we mee samenwerken hebben we richtlijnen opgesteld. Twijfel je? Neem dan contact met ons op.
  • Voor vragen over het Blockbusterfonds verwijzen we naar de website van het Blockbusterfonds.
  • Samen met andere cultuurfondsen in Nederland voert de VandenEnde Foundation regelmatig overleg met culturele fondsen en met het Ministerie over de Coronacrisis. Recente mediaberichten over deze samenwerking vind je hier.