VandenEnde Foundation

Nationaal Cello Concours

Cello Biënnale Amsterdam is een tweejaarlijks festival en vindt in 2020 plaats van 22 t/m 31 oktober. Initiatiefnemer en artistiek leider van de Cello Biënnale (eerste editie in 2006) is Maarten Mostert, cellist, medeoprichter van Amsterdam Sinfonietta en docent en coördinator van de celloafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. In korte tijd heeft de Cello Biennale een tweejaarlijks terugkerend goed bezocht festival weten te realiseren, in 2018 trok de Biënnale in totaal 38.000 bezoekers.

In 2020 vindt het Nationaal Cello Concours voor de achtste keer plaats. Maximaal vijftien Nederlandse of in Nederland studerende buitenlandse cellisten tot 27 jaar presenteren zich tijdens de Cello Biënnale Amsterdam in drie rondes voor een internationale jury en voor publiek. Doordat de cellisten zich aan de jury en het publiek kunnen presenteren biedt het hen een mooi en relevant podium om zich te kunnen presenteren.

De prijswinnaars krijgen na het concours een ontwikkelingstraject aangeboden dat enerzijds gericht is op het opdoen van zoveel mogelijk podiumervaring en anderzijds op het versterken en ontwikkelen van vaardigheden die van pas komen bij het opbouwen van een eigen carrière en het ontwikkelen van ondernemerschap.

De VandenEnde Foundation ondersteunt het Nationaal Cello Concours 2020 met een bijdrage van € 25.000.