VandenEnde Foundation

Het Grachtenfestival -Artist in Residence

Het Grachtenfestival is het enige festival in Europa dat zich volledig richt op de presentatie en ontwikkeling van jong talent en jonge professionals in klassieke muziek en jazz. Daarnaast is dit het grootste klassieke muziekfestival van Nederland. Gedurende 10 dagen in augustus wordt de stad Amsterdam benut als podium en locatie. Het Grachtenfestival is een springplank voor de nieuwste generatie musici in klassieke muziek en jazz.
Het Grachtenfestival ontdekt, lanceert en helpt jonge, talentvolle musici op verschillende manieren bij de start van hun carrières.

Het Artist in Residence-schap stimuleert jonge musici (t/m 30 jaar) om zichzelf zo veelzijdig mogelijk te presenteren aan het Grachtenfestival-publiek. Zonder vastgelegde kaders wordt de Artist in Residence uitgedaagd naar eigen inzicht en keuze alles te laten horen en zien wat hij/zij in huis heeft.

De jonge violiste Emmy Storms (1988) is Artist in Residence van het Grachtenfestival 2020. De residency houdt in dat Emmy, een reeks van 4 tot 6 concerten mag samenstellen en daarbij wordt gecoacht door het artistieke team van het Grachtenfestival. Op zakelijk gebied leert Emmy hoe ze creatief en bewust kan omgaan met programmeringsbudget.

De VandenEnde Foundation ondersteunt het Artist in Residence programma in 2020 (net als in 2019, toen Raoul Steffani Artist in Residence was) met € 15.000.